Майола – олія для ваших кулінарних шедеврів

Мапа сайтуМапа сайту КонтактиКонтакти

Запіканка з макаронами та морепродуктами


4 порції

1:35 год.

478 ккал.

Рецепти від

  • Білки27 г
  • Жири17 г
  • Вуглеводи57 г
  • Цукор6 г

Інгредієнти:

350 г коротких макаронів
1 ст. ложка соняшникової олії Майола або оливкової
90 г вершкового масла
2 невеликих фенхеля, нарізаних тонкими шматками
175 г шампіньйонів, нарізаних тонкими шматками
175 г очищених варених креветок
  Щіпочка каєнського перцю
300 мл соусу бешамель
60 г тертого сиру пармезан
2 великих помідори, нарізаних
1 ч. ложка сухого орегано
  Сіль та перець

Соус «Бешамель»:

600 мл молока
4 гвоздики
1 лавровий листок
  Щіпочка мускатного горіха
25 г вершкового масла
25 г муки
  Сіль та перець

Приготування:

1
Закип’ятіть в кастрюлі підсолену воду. Покладіть макарони з маслом та варіть 8-10 хвилин. Процідіть та поверніть до кастрюлі. Додайте до макаронів масла, накрийте, трусоніть кастрюлею і злиште для остигання.
2
Розтопіть на сковорідці решту масла. Посмажте фенхель 3-4 хвилини. Додайте шампіньйони і смажте ще 2 хвилини. Додайте креветки та зніміть сковорідку з вогню.
3
Приготуйте соус бешамель. Налийте в касрюлю молока, додайте гвоздику, лавровий листок і мускатний горіх. Поволі доведіть до кипіння. Зніміть з вогню та залиште на 15 хвилин.
4
В другій кастрюлі розтопіть масло та змішайте з мукою. Нагрівайте помішуючи протягом 1 хвилини. Зніміть з вогню. Процідіть молоко і додайте до масла з мукою. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння, помішуючи, поки соус не загусне. Приправте сіллю та перцем за смаком та додайте решту спецій.
5
Змішайте креветки з каєнським перцем та соусом. Вилийте суміш у вогнетривкий посуд, розрівняйте верх. Посипте пармезаном, розкладіть по краю шматочки помідора. Полийте помідори олією Майола і посипте орегано.
6
Запікайте при 180 ºС в духовці 25 хвилин. Одразу подавайте.

Смачного.

© 2010 ТД "Майола". Усі права застережено.
79018, Україна, м.Львів, вул. Городоцька, 155

Design by VitGroup
Powered by VitGroup CMSBLOG