Майола – олія для ваших кулінарних шедеврів

Мапа сайтуМапа сайту КонтактиКонтакти

Дієта «Піканто»

Дієта «Піканто»
Дієта «Піканто»

1 день:

сніданок 0,5 ст. нежирного кефіру змішати з соком 1/2 грейпфрута додати 8 ст. л. кукурудзяних паличок додати 2 ст. л. розморожених або свіжих ягід.
обід До 150 гр. картоплі, натерти 100 гр. моркви додати яйце, посолити, обсмажити в 1ст л соняшникової олії додати 1 нарізаний помідор та 100 гр. нарізаних та обсмажених на олії шампіньйонів.
вечеря 1 цибулину обсмажити на олії. 30 гр. гречки залити 125 гр. овочевого бульйону, варити 15 мин. Зняти, додати нарізану смужками шинку - 30 гр. та смажену цибулю.

2 день:

сніданок Змішати по 1 ст. ложці вівсяних пластівців, сухофруктів, горіхів додати 4 ст. ложки рисової муки та по 1 ч. л. гарбузового і соняшникового насіння. Усе заправити 1/2 стакана кефіру збитого з 2 ст. ложками ягід.
обід 100 гр. нарізаної курячої грудини обсмажити в 1 ст. ложці соняшникової олії, приправити соком лимона. Додати 100 гр. грибів, 1 відварену та нарізану картоплю, 100 гр. нарізаної капусти, 2 ст. ложки зеленого горошку, 1 нарізану моркву (середню), жменю пророщених бобів або квасолі, влити 4 ст. ложки соєвого соусу і тушити 7 хвилин.
вечеря Нарізати 150 гр. капусти, залити на 1-2 хвилини підсоленим кип'ятком, нарізати 100 гр. селери та 1 яблуко, натерти 1 моркву. Усе заправити соусом: 1 ст. ложка майонезу, 1/2 стакана кислого молока або кефіру, 1 ч л гірчиці, 1 ст. ложка яблучного оцту.

3 день:

сніданок 1 шматок житнього хліба намастити негострою гірчицею, покласти зверху кружечки свіжого огірка, 40 гр. пісної шинки, 1 смажене яйце, посипати зеленою цибулькою або петрушкою.
обід 1 качан цвітної капусти (середньої величини) потушити 15 хвилин. Нарізати 3 помідори та потерти 1 маленьку морквину. Злегка обсмажити 1 цибулю, додати до моркви, помідорів і потушити 10 хвилин в овочевому бульйоні. Все збити в пюреподібну масу і додати пекучий перець. Полити капусту.
вечеря Нарізати 1 помідор, 1 солодкий перець, 30 гр. шинки, додати 100 гр. несолоної бринзи нарізаної кубиками, заправити соком лимона і пекучого перцю. Змішати 1 ст. ложку соняшникової олії з 2 ст. ложками яблучного оцту та 3 ст. ложками соєвого соусу. Полити салат.

4 день:

сніданок 125 гр. нежирного сиру змішати з соком 1/2 лимона і додати 50 гр. банана. Приправити краплею сиропу та імбиром. Прикрасити ананасом або полуницею. Посипати смаженим насінням соняшника.
обід Вибрати серединку 1 помідора. М'якоть подрібнити і змішати з сухарями додати 1 нарізану цибулину, 1/2 ч л гірчиці, 1 жовток, 1 ст. ложку тертого сиру також додати ½ збитого білка Усе заправити перцем, мускатним горіхом і соєвим соусом. Нафарширувати помідор і запекти. Розігріти 1 ч л вершкового масла і змішати її з часником і полити запечені помідори.
вечеря 100 гр. селери порізати додати 1/2 нарізаної груші та 40 гр. гострого сиру. Приготувати маринад з 1/2 ч. ложка лимонного соку, 2 ч. ложок соєвого соусу та 1/2 ч. ложки олії і запашного перцю. Залити селеру маринадом та посипати сиром.

5 день:

сніданок 1/8 літра знежиреного молока закип'ятити, всипати 30 гр. пшона, варити 10 хвилин. Збавити вогонь і дати дійти ще 10 хвилин. Перемішати з 2 ст. ложками малини, додати 1 ч л сиропу.
обід 30 гр. дрібної квасолі зварити в 1/4 літра овочевого бульйону. Нарізати 150 гр. капусти додати 100 гр. нарізаних курячих сердець і протушити 15 хвилин. Додати 2 пучки нарізаної зелені і тушити ще 10 хвилин. Потім додати 1 нарізаний помідор і варити ще 5 хвилин. Поперчити.
вечеря 2 помідори вимити і 1 з них розрізати навпіл. З обох вийняти м'якоть, подрібнити і перемішати з 100 гр. тертої редьки, 1 ст. ложкою майонезу і 10 гр. горіхів. Нафарширувати цілий помідор, накрити верхівкою. 1 яйце і 1 білок збити в 1 ст. ложці мінеральної води, з сіллю, мускатним горіхом і перцем. Суміш вилити на сковороду і підсмажити. Омлетом нафарширувати половинки другого помідора, посипати зеленою цибулькою. Споживати з 1 житнім хлібцем.

6 день:

сніданок 3 повних ст. ложки вівсяних пластівців змішати з 1/2 яблука (шматочками), часточками апельсинів. Залити 2 ст. ложками кефіру, посипати 1 ч. ложкою насіння соняшника.
обід 125 гр. рибного філе замаринувати в лимонному соку. 1 цибулину і 1 стручок перцю нарізати та тушити з 1 ст. ложкою вершкового масла протягом 3 хвилин. Додати 2 ст. ложки мінеральної води, 2 ст. ложки молока, сіль, прянощі. Філе порізати, поперчити, вкласти на овочі, тушити 8-10 хвилин. Посипати зеленню.
вечеря 1 велику цибулину і 1 зубчик часнику втушити в 2 ч. ложках вершкового масла. Додати 1/2 ст. сухого білого вина, зверху покласти тости, посипати сиром і запекти. Нарізати 1 морквину, 1 апельсин додати 1 ч. ложку насіння соняшника заправити 1 ч. ложка олії.

7 день:

сніданок 1 грушу розрізати навпіл, збити 1 ст. ложку сиру із 2 ст. ложками молока та цукровою пудрою (можна додати імбир).  Покрити грушу. Споживати з 50 гр. підсушеного білого хліба.
обід 1 невеликий кабачок обсмажити на олії. Вкласти на сковорідку, пересипаючи сіллю, прянощами, чебрецем. Змішати 1 яйце з 5 ст. ложками молока, 1 ст. ложкою тертого сиру, вилити на овочі. Запекти.
вечеря Нарізати кубиками 50 гр. риби та 1 цибулину. Обсмажити рибу з цибулею та 50 гр. креветок на олії. Додати 3 ст. ложки води, лимонний сік і тушити 6 хвилин. Рибу вийняти, в бульйон додати оцет, лимонний сік, шафран, сіль, перець, поварити 2 хвилини. Викласти рибу на тарілку на листок зеленого салату і полити соусом.
Додатково можна перекусити фруктами – не більше 100 гр.

8 день:

сніданок У 1 стакан кефіру влити 1 ч. ложку меду, додати по щіпці кориці і імбиру. Хліб намазати 1 ч. ложкою домашнього сиру, зверху - часточки яблука.
обід Гриби порізати, додати 1 цибулину, потушити 5 хвилин. на 1 ч. ложці вершкового масла. Додати 4 маслини, 1 ст. ложку сметани, 1 ст. ложку панірувальних сухарів. Посипати тертим сиром (1 ч л) і запекти. Подати із зеленим салатом.
вечеря 1 перець і 1 цибулину потушити 8-10 хвилин. Заправити 1 ст. ложкою вершків і зеленню. Зробити омлет з 2 яєць і 2 ст. ложок води, 1 ст. ложки муки. Підсмажити на 1 ч. ложці вершкового масла з 2 сторін. Викласти на тарілку. На одну половину покласти овочі на іншу омлет.

© 2010 ТД "Майола". Усі права застережено.
79018, Україна, м.Львів, вул. Городоцька, 155

Design by VitGroup
Powered by VitGroup CMSBLOG