Майола – олія для ваших кулінарних шедеврів

Мапа сайтуМапа сайту КонтактиКонтакти

Бразильська кухня

Бразильська кухня

Кухня Бразилії представляє собою багату мозаїку регіональних кухонь, кожна з яких разюче відрізняється від кухонь сусідніх районів. На півночі Бразилії кухня відрізняється від північно-східній, а вони обидві від західної.

Коли перші колонізатори - португальці - прибули до Бразилії, вони, зрозуміло, принесли і свої кулінарні традиції, які прижилися в культурі бразильських аборигенів - південноамериканських індіанців. Незабаром колонізатори привезли рабів - африканців. І африканські кулінарні традиції теж стали невід'ємною частиною бразильської кухні. Саме тріо індіанської, португальської та африканської кухонь складає ядро так званої бразильської кухні.

Бразильська кухня

Звичайними продуктами бразильської кухні є чорні боби, рис, кокосове молоко, денде (пальмова олія), маніока (касави), курка, яловичина, свинина, ковбаси, креветки, дари моря, бакалао (солона тріска), фарофа (суміш борошна і масла) , паста, сир, окра, гарбуз, помідори.

Найхарактернішою для всієї Бразилії страва - фейжоада (feijoada). Ця страва готується з квасолі, різних видів м'яса, зі спеціями, борошном маніоки, подається з капустою, скибочками апельсина, соусом з перцю і, за бажанням, з рисом. У фейжоада є своя історія. Близько 300 років тому її придумали раби, які змішували залишки свинини, які дістаються їм зі столу господарів, з чорними бобами, якими годували тварин. Фактично у цього страви африканське коріння, але португальці привнесли в нього сосиски і ковбасу, а індіанці додали фарофу (суміш борошна маніоки з маслом). Незалежно від походження й еволюції страви, фейжоада люблять всі бразильці, і в кожному регіоні його готують по-різному, з різними видами бобових, пристосовуючи для нього продукти, доступні в конкретній області. Тому не дивно, що у, здавалося б, одного і того ж страви безліч варіантів приготування. І ще одна особливість: традиційно до фейжоада подають національний напій кайпірінья (caipirinha), до складу якого входить кашаса (cachaсa) - горілка з цукрової тростини, лимон і цукор.

Національні страви Бразилії:

Шураско (churrasco) - шматочки яловичини, нанізание на металевий стрижень, які смажаться на відкритому повітрі; їдять це блюдо з соусом з помідорів, цибулі, перцю, оцту, оливкового масла і солі.

Сарапатен (sarapaten) - печінка чи серце свині - готують зі свіжою кров'ю тварин, потім додаються помідори, перець і цибулю, і все це вариться разом.

Ватапа (vatapa) - шматочки риби ріжуться або перемелюються з молюсками, варяться в олії денде з додаванням соку кокосу і шматочків хліба. Блюдо подається з білим рисом.

Мокуека (moqueca) - бульйон з морепродуктів, ароматизований олією денде і кокосовим молоком.

Карур (caruru) - солоні креветки з ікрою, цибулею, гострим перцем і бразильською рослиною крабу.

© 2010 ТД "Майола". Усі права застережено.
79018, Україна, м.Львів, вул. Городоцька, 155

Design by VitGroup
Powered by VitGroup CMSBLOG