Майола – олія для ваших кулінарних шедеврів

Мапа сайтуМапа сайту КонтактиКонтакти

Французька кухня

Французька кухня

Французьку кухню можна умовно поділити на регіональну народну та вишукану аристократичну. До регіональної кухні відносяться страви, які протягом віків готували мешканці різних історичних областей країни, а аристократична французька кухня сформувалася при дворі Бурбонів.

Одною з головних особливостей французької кухні є використання різного роду унікальних продуктів французького виробництва, це і легендарні французькі сири і французькі вина, коньяки та лікери.

Також у розпорядженні французького кулінара є понад 3 000 різних соусів, адже саме французька кулінарія створила і вдосконалила надзвичайно багато різних соусів.

Французька кухня

Франція славиться своїми сирами, яких там налічують понад 400 сортів їх вживають окремо як закуску і також використовують майже в 90% рецептів. Майже кожна провінція Франції виготовляє свої особливі сорти сиру: в Нормандії варять камамбер, в Прованс – банон, Бретань славиться мімолеттом, а острів Корсика – броччіо.

Особливою гордістю французів являються вина. З келихом вина завжди сідають до столу і обідають і вечеряють. Королями французьких вин є бордо і бургундське. Також Франція є батьківщиною шампанського та коньяку.

Традиційна французька кухня допускає приготування страв з таких м’ясних продуктів як телятина, яловичина, птиця, баранина, дичина. Свинина використовується рідше. Хоча саме завдяки тому, що свинина рідко використовується в традиційній французькій кухні, у Франції великою популярністю користуються ресторани з хорошим вибором страв зі свинини в меню.

Кожна провінція Франції може похвастатися своїми унікальними кулінарними витворами:

в Тулузі це «кассуле» (боби в горшечку);

в Марселі – суп «буйабесс», для приготування якої потрібна не лише свіжа риба, а й морська трава та водорості;

Руан славиться печенею з качки «канар а ля руанезе» та маленькими апетитними ковбасками «андуй»;

Гавр відомий своїми бісквітами,

в Онфлері готують слимаків у вині та ароматні омлети;

Ельзас і Лотарінгія – батьківщина страв з квашеної капусти з м’ясом або сосисками та страви «кім лорен» - пиріг з яєць, вершків, шпіку та сиру.

Французька кухня вплинула на кулінарію багатьох країн світу. Адже такі слова як «омлет», «антрекот», «бульйон», «майонез», «гриль», «меню», «метродотель», «гастроном», не кажучи вже про сотні специфічних кулінарних термінів, які подарували світу саме французи.

 

Типові французькі страви:

«багет»,

«фуа гра» - паштет з печінки гуски,

«крепс» - тонкі млинці,

«буйабез» - рибний суп,

«фрікасе з курки»,

«соус валуаз»,

«крем-брюле» - запечені вершки,

«суфле».

© 2010 ТД "Майола". Усі права застережено.
79018, Україна, м.Львів, вул. Городоцька, 155

Design by VitGroup
Powered by VitGroup CMSBLOG