Майола – олія для ваших кулінарних шедеврів

Мапа сайтуМапа сайту КонтактиКонтакти

Індійська кухня

Індійська кухня

Кухня Індії вельми різноманітна. Дві релігії вплинули на її розвиток: індуїзм і мусульманство. Крім того, протягом багатьох століть поселенці вносили свої корективи у традиційну індійську кухню. До прикладу, португальці завезли паприку, яка чудово прижилася на території всієї Індії, французи подарували рецепти суфле і ароматного хліба, англійці внесли також свій внесок – індіанці навчилися готувати пудинги і робити бутерброди з анчоусами.

Масовий вплив на індійську кухню здійснили Монголи, які протягом кількох століть правили Індією. До сьогоднішніх днів до нас дійшли такі страви, як жирний плов, бирияни - традиційна страва з рису, хлібці з начинкою з мигдаля, жирних вершків і сухофруктів. Монголи привезли з собою велику піч - тондур. У Індії до сих пір готують хліб, м'ясо і птицю в печі.

Індія - батьківщина величезної кількості прянощів. Індійці використовують відомі нам коріандр, куркуму, кмин, кардамон, гвоздику, корицю, і маловідомі - порошок манго, асафетіду. Багато прянощі мають лікарські властивості. Найпоширенішою приправою залишається каррі. Назва цієї приправи походить від індійського слова «kari» (соус). Каррі - це подрібнений на базальтовому камені кокос з додаванням певних спецій (куркума, тамаринд, кмин, коріандр, перець чилі, часник).

На західному узбережжі широкий вибір риби і морепродуктів - тушкована в каррі або смажена риба боміло, лакрична риба (індійський лосось). Риба присутня і в бенгальській кухні, наприклад: у дахи-маач (риба каррі в йогурті, приправленому імбиром) і майлаі (креветки каррі з кокосом).

Загальним для всієї Індії є дав (щось на зразок cупy з різних видів бобових з овочами) і дхай (кисле молоко або йогурт, який подають з каррі).

З солодощів, в основному, подають молочні пудинги, печиво і оладки. По всій Індії поширений кульфи (індійське морозиво), расгулла (сирні кульки, приправлені рожевою водою), гулаб-джамун (борошно, йогурт і тертий мигдаль) і джалебі (оладки в сиропі).

Індійська кухня

Чай - улюблений напій індійців, і багато його сортів популярні в світі. Адже Індія – головний виробник та постачальник чаю.

У традиційній індійській кухні використовується гі (топлене вершкове масло) і рослинний жир. До недавнього часу гі був взагалі єдиним відомим в Північній Індії жиром; зараз, однак, індуси стали все більше схилятися до здорової їжі, і багато вважають за краще готувати на інших жирах. У більшості рецептів вживається рослинна олія.

 

 

Традиційні індійські страви:

«чікен тика» — замариноване у кефірі й запечене в тандурі м'ясо курки, завдяки харчовим барвникам має яскраво-червоний колір,

«тандури алу» — картопля, фарширована сухофруктами та сиром, м’ясо

«каррі»,

«шик-кебаб»,

«мург шахазада» — курячі стегенця в горіхово-цибулевому соусі,

«порк біляни» — плов,

«расмалай» — солодощі на основі сиру,

«гулабджамун» — солодощі зі згущеного молока.

© 2010 ТД "Майола". Усі права застережено.
79018, Україна, м.Львів, вул. Городоцька, 155

Design by VitGroup
Powered by VitGroup CMSBLOG