Майола – олія для ваших кулінарних шедеврів

Мапа сайтуМапа сайту КонтактиКонтакти

Італійська кухня

Італійська кухня

 Італійська кухня знає безліч варіацій макаронних виробів. Італійці люблять рибу і морепродукти; закуски - антіпасті - містять, як правило, приправи, що збуджують апетит. Приготування страв неможливо без свіжих овочів і зелені. У приготуванні страв італійська кухня досить простонародна і намагається не придушувати натурального смаку продукту. Багатий асортимент макаронних виробів не означає, що вони витіснили інші класичні гарніри. Гарніром до другого блюда зазвичай служить картопля, або особливо всіма улюблений рис.

У гурманів усього світу італійська кухня тісно пов’язана з виробництвом та споживанням пармезану. Цей сир у натертому вигляді можна знайти на кожному італійському столі, ним посипають буквально все: супи, страви з макаронних виробів та інше. Північна Італія виробляє і найбільшу кількість м'яса. Тут приділяється надзвичайна увага переробці молока, тому на м'ясо вирощують переважно бичків. З Півночі ж постачається і телятина, яку в Італії дуже люблять.

Італійська кухня

Порт Генуя на західному узбережжі забезпечував всю материкову частину екзотичними прянощами і комбінованими приправами. Генуезьким мореплавцям приписують і найважливіший винахід - равіолі. Для їх приготування використовували залишки корабельної кухні, подібно до того, як скандинавські мореплавці у минулому готували лабскаус. Регіон навколо Генуї, багатий овочами, і являється батьківщиною знаменитого супу мінестроне (овочева зупа). У наші дні він поширився по всій Італії, і в різних її областях ця зупа відрізняється перш за все складом овочів, з яких вона готується. На рівнині, де тече річка По, простираються великі рисові плантації, але там добре родить і кукурудза. З кукурудзи варять кашу - поленту, яка подається з м'ясним блюдом або томатною пастою, іноді з маслом, але в будь-якому випадку ніяк не можна обійтися без тертого сиру. Подібну кашу, - правда, з проса, їли ще стародавні римляни.

З проса або незрілої пшениці в минулому готувалася і знаменита піца. Однак цей продукт зовсім не є італійським національним блюдом, як прийнято сьогодні вважати. По суті справи піца була неаполітанскою (від м. Неаполь) національною стравою низів суспільства. Її популярність зросла тільки після 1945 року, коли її «відкрили» і оцінили американські солдати. Мілан вніс свій внесок у національну кухню у вигляді національного італійського кексу, який став популярний у всіх верств населення, панеттоне. Це кекс із дріжджового тіста, який печеться в циліндричній формі.

Італійське вино: вино в Італії - національний напій, поряд з глечиком води воно ставиться на стіл до основної страви. Виноградарство було поширене в Італії вже в античні часи. Жодна інша європейська країна не вміє так цінувати хороше вино, як Італія.

© 2010 ТД "Майола". Усі права застережено.
79018, Україна, м.Львів, вул. Городоцька, 155

Design by VitGroup
Powered by VitGroup CMSBLOG