Майола – олія для ваших кулінарних шедеврів

Мапа сайтуМапа сайту КонтактиКонтакти

Мексиканська кухня

Мексиканська кухня

В основі історичної мексиканської кухні лежать історично доступні продукти: кукурудза, авокадо, боби, картопля, помідори, стручковий перець чилі, гарбуз, качине та індиче м'ясо, шоколад та різні види риби. З часом іспанські конкістадори збагатили історичний перелік продуктів, завозячи у Мексику велику рогату худобу, курей, свиней, пшеницю, корицю, гвоздику, чорний перець, апельсини, персики та абрикоси. З Китаю завезли рис, до якого дуже швидко звикли, перетворивши його у важливу складову частину мексиканської кулінарії й тепер більшість з мексиканських страв подаються до столу з гарніром із рису.

Мексиканська кухня багата прянощами і соусами. Важливою складовою мексиканської кухні є сальса. Так називають вогненно-гострі соуси, які обов'язково містять стручки перцю чилі і помідори. Їх подають до вареної риби, м'яса, птиці, квасолі та яєць. Таємниця сальса - у поєднанні типово мексиканських прянощів. Дуже люблять у Мексиці і тортільяс – це круглі плоскі коржі з маїсового (кукурудзяного) борошна. Їх випікали ще ацтеки в своїх осередках. Причому коли археологи знаходили ці коржики, то і через сотні років від них все ще йшов аромат. У Мексиці їдять тортільяс з дуже гострим соусом, зазвичай їх чим-небудь начиняють або просто подають свіжими і теплими. Мексиканська їжа - це вибух, полум'я. Вона гостра, рясно приправлена різними прянощами та зеленню, неповторними соусами всіх відтінків кольору, запаху і смаку. Найвідоміший з них - пекучий соус чилі, пожежа від якого закусують дивовижними тропічними плодами і заливають текілою. Текіла - знаменита мексиканська горілка з блакитної агави.

Однією з основних особливостей мексиканської кухні є кактуси. Їдять їх по-різному. Нерідко після ретельного "гоління" їх ріжуть у салат - виходить не гірше огірка! А ось ще одна незвичайна страва: досить великі шматочки свинячої шкірки, скручують в рулет та підсмажують. Якщо приготувати їх правильно і не пересмажити, то вийде виключно ніжна страва, яка називається «чічарони». «Чічарони» настільки популярні в Мексиці, що в місцевих магазинах їх продають як чіпси.

Мексиканська кухня

У мексиканському ресторані для початку в якості закуски вам принесуть якесь простеньке блюдо, яке тим не менше буде відрізнятися вишуканим смаком. Наприклад, можуть запропонувати вершкове масло, розтерте з часником і кінзою і злегка підсолене. До нього додаються гарячі булочки, які розтануть у роті раніше, ніж намазане на них масло! Інший варіант - дрібно накришений овочевий салат середнього ступеня гостроти, що подається з галетами. Якщо під час замовлення на запитання офіціанта 'Що ви будете їсти?' ви почнете перераховувати боби в томаті, смажений рис з кукурудзою та зеленим горошком, вас чемно ... зупинять: 'Ні, що ви Є будете?' Тому що є по-мексиканськи - значить їсти м'ясо. Мексиканські м'ясні страви дуже різноманітні. Одне з найбільш знаменитих - це свинина, нарізана шматочками, тушкована в особливому соусі, основу якого складають апельсиновий сік і різноманітні приправи. У підсумку виходить дивовижне блюдо помаранчевого кольору з чудовим ароматом. У соусі - густому або не дуже - може бути приготована не тільки свинина, але і яловичина, і курка. До великого шматка м'яса обов'язково буде додаватися велика кількість гарніру: смажена картопля чи смажений рис, пюре з квасолі, а також кольорова капуста і кілька шматочків смаженого банану. Якщо для всього цього не вистачить однієї тарілки, то на столі з'являться додаткові миски.

Крім м'яса в мексиканському меню багато риби і морепродуктів: восьминоги, кальмари, скампі. Їх подають у холодному і гарячому вигляді в різних коктейлях, салатах, асорті. Але королевою морепродуктів по праву вважається креветка. Хто хоч раз спробував «коктейль де камарон» (тобто коктейль з креветок), той при найменшій можливості буде прагнути повторити цей досвід. У високий келих з товстого скла наливають холодний томатний соус, в якому плавають варені очищені креветки. Зверху це все можна посипати дрібно нарізаними цибулею,петрушкою і кінзою і побризкати лимонним соком. На приготування коктейлю йдуть самі маленькі і найніжніші креветки. Креветки-гіганти - скампі - використовуються для гарячих страв, і в першу чергу для «брочета де камарон». На тарілці подають не більше п'яти креветок - але яких! Довжиною вони сантиметрів 10, а завтовшки - два сантиметри. Їх запікають у духовці,попередньо накривши кожну ріпчастою цибулею і солодким перцем. Але можна приготувати їх і в соусі, наприклад, в соусі каррі, додавши трохи меду.

© 2010 ТД "Майола". Усі права застережено.
79018, Україна, м.Львів, вул. Городоцька, 155

Design by VitGroup
Powered by VitGroup CMSBLOG