Майола – олія для ваших кулінарних шедеврів

Мапа сайтуМапа сайту КонтактиКонтакти

Турецька кухня

Турецька кухня

Турецька кухня пропонує широкий вибір блюд та ласощів. Гості дивуються з надзвичайної різноманітності і якості страв, тому що перед ними результат тисячолітнього переплетення культур. Пріоритет віддається стравам з яловичини та баранини. Типові турецькі блюда - донер і кебаб. У Туреччині дуже популярна долма, де використовуються помідори, кабачки, баклажани, перець і виноградне листя. Особливе значення в турецькій кухні надається солодощам. Найбільш відома - баклава. Свіжі фрукти і ягоди подаються на десерт круглий рік.

Знайомлячись з турецькою кухнею не слід забувати багатогранність та строкатість в культурі різних регіонів, щоб зрозуміти її характерні особливості.

В житті турка трапеза займає дуже важливе місце. Особлива роль відведена вечері, коли збираються всі члени сім’ї. Першим до столу сідає старший за віком член сім’ї і приступає до їжі.

Найпопулярніші продукти В Туреччині:

Баклажани: Їх є близько сорока видів. Баклажани на Сході називають «овочами довголіття», завдяки вмісту солей калію, які позитивно впливають на діяльність серця. Речовини, що містяться в баклажанах добре розчіпляють жири. Баклажани і приготовані з цього продукту страви смакують не лише місцевим мешканцям, але й приїжджаючим гурманам. Страви з баклажанів, незамінне блюдо літнього сезону.

Йогурт: Його їдять у великій кількості по декілька разів на день. Також використовують його як приправу або особливий інгредієнт для приготування страв. З йогурту готуєть айран. У випадках харчових отруєнь йогурт надає першу антитоксичну допомогу.

Турецька кухня

Сир (Бринза): Бринза, поширена в світі греками під назвою “фетта” використовується у всіх регіонах і районах Туреччини, готуються за різними рецептами. Жирні, солоні і інші різновиди сирів є найважливішим інгредієнтом сніданків, пирогів і гострих закусок.

Маслини: Є два сорти: зелені і стиглі чорні маслини. Маслини, заправлені оливковою олією, тим’яном і червоним перцем подаються до сніданку. Деколи, в цю суміш умочують хрусткий, підсмажений хліб. Маслини є один з незамінних продуктів, що часто вживаються, до сніданку.

Цибуля: Червона, біла, ріпова, зелена займає одне з найголовніших місць в турецькій кухні. Використовується в приготуванні обідів, а також як приправа і гарнір до тої чи іншої страви.

© 2010 ТД "Майола". Усі права застережено.
79018, Україна, м.Львів, вул. Городоцька, 155

Design by VitGroup
Powered by VitGroup CMSBLOG