Запашний домашній хліб


256.73 ккал.

Рецепти від

  • Білки8.02 г
  • Жири2.35 г
  • Вуглеводи48.78 г

Запашний домашній хліб можна спекти в духовці, з невеликими затратами часу й сил!

Беремо 500 мл теплої води, 50 г дріжджів, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 3 ст. л. рафінованої соняшникової олії та 800 г борошна. Для смаку можна додати також горішки та цукати.

Приготування:

 

У теплій воді розчиняємо дріжджі, сіль та цукор. Поступово додаємо просіяне борошно й олію. Вимішуємо тісто близько 10 хв. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півгодини. Духовку нагріваємо до 230°C. Викладаємо тісто у форму, змащену олією та посипану борошном. Печеться хліб 15 хв. Потім зменшуємо температуру до 200°C і допікаємо поки не зарумяниться. Виймаємо форму з духовки, перевертаємо і стукаємо по дну: глухий звук означає що хліб чудово пропечений зсередини.

 

І ось - наш запашний хліб з золотистою скоринкою готовий!

Смачного!

Смачного.