Апетитні пампухи

Рецепти від

Одна з головних окрас різдвяного столу – апетитні пампухи, зроблені власноруч і з любов’ю.

Ділимось секретом пухкого тіста, соковитої начинки та ароматної глазурі.

Отож, беремо 0,5 л теплого молока, 50 г дріжджів, 5 г солі, 50 г цукру та 0,5 кг борошна для опари. Через 30 хв, як опара “підійде”, додаємо 5 яєць, взбитих зі 150 г цукру, ваніль та 50 г розтопленого вершкового масла.

Приготування:

1
Все розмішуємо та поступово додаємо 1,5 кг просіяного борошна.
2
Коли тісто на пампушки вимішане потрібно додати 100 г олії “Майола” та вимішувати ще на протязі 5 хв.
3
Вимішане тісто ставимо в тепле місце. Коли воно «підійде», формуємо пампухи і кладемо начинку. Сформовані «кулі» ще на 15-20 хв. кладемо на дошку, посипану борошном.
4
Олію “Майола” для смаження розігріваємо на середньому вогні. Опускаємо пампухи швом донизу, коли обсмажаться – перевертаємо на другий бік.
5
Для начинки підійдуть вишні, мак, сливове, яблучне або абрикосове повидло – варіантів безліч.
6
Макової начинка готується наступним чином: потрібно 2 стакани маку (запареного та перемеленого), 1 яйце, ваніль, цукор за смаком, 0,5 банки згущеного молока, родзинки.
7
Для глазурі беремо: кольоровий мармелад, 2 ст. л. сметани, 4 ст. л. цукру і 50 г вершкового масла.
8
У цей час можемо зайнятись глазур'ю. Мармелад дрібно нарізаємо і складаємо в каструлю. Додаємо сметану, цукор і частину масла. На повільному вогні доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Готовою глазур’ю щедро змащуємо пампушки.

Веселих і смачних Вам свят!